朋友介紹呢間餐廳俾我,就book位黎試下啦!點知行錯左另一邊,明明已經到左門牌,但都見唔到間餐廳,打電去問先知係另一邊如果大家黎既,記得一出北角港鐵站轉左,直行,穿條巷就到架啦,其實好近,識行一定甘行!黎到門口,感覺幾有氣氛,估唔到北角呢度都有間甘正既餐廳,朋友果然無介紹錯啊!餐廳內裡唔算好大,燈光暗暗地,職員好快就上水同餐牌,有禮貌,上菜同收拾都好快。唔好睇佢餐廳細細,餐牌上都幾多野食簡,小食、意粉、飯、薄餅、沙律、扒,物都有。美中不足係無甜品,定係我睇漏左?先叫左個章魚燒同行個小朋友十分喜歡,自己食左半份!首先,佢用五顏六色既爐仔裝住章魚燒,視覺吸引!章魚燒上有大量既木魚絲同紫菜,夾住配料,一啖一粒剛剛好,不過好熱,要小心啲水牛芝士薄餅可以自選配料加上去,今次我就加左三文魚同黑毛豬火腿,各加18蚊。個底好脆,薄皮,有蕃茄醬,酸酸地,唔會好濟。材料好多,食落啖啖肉!正!食西餐總會叫塊牛扒,係我既至愛!牛扒好厚身,好香牛油同黑椒味,煎到焦焦地,好香口!伴碟有沙律菜同薯條,份量唔少!呢一份扒既價錢唔貴,大份得黎又好食,抵食!牛扒叫左五成熟,好多肉汁,好林,夾雜住黑椒,好香!佢係用果汁去煎

先叫左個章魚燒

燒章魚小丸子

水牛芝士薄餅

義大利紅醬水牛芝士薄餅,加配三文魚,黑毛豬火腿

食西餐總會叫塊牛扒,係我既至愛!

牛油燒美國安格斯西冷扒

牛扒叫左五成熟,好多肉汁,好林,夾雜住黑椒,好香!佢係用果汁去煎,所以食落有啲酸酸甜甜既味道,特別開胃!

個邊位有少少肥肉,咬落去啲肉汁同油脂bi晒出黎,正!

凍朱,大杯得黎夠凍!
凍朱古力

柚子蜜,幾濃,甜甜地,好香柚子味。

柚子蜜

今餐好滿足!食物同服務都唔錯!值得再黎!
燒章魚小丸子
義大利紅醬水牛芝士薄餅,加配三文魚,黑毛豬火腿