2024-03-11
Happy Friday 夜晚約朋友聚會,呢間居酒屋簡直就係不二之選!環境氣氛好好,好熱鬧,枱與枱之間都一定嘅距離,傾計好舒服。除咗環境,食物都做得好好,我哋叫左炸魷魚圈、牛油果軟殼蟹沙律、溫泉蛋牛肉烏冬、雞皮蝦卷、明太子燒飯團、自家製免治雞肉軟骨棒同鹽味雪糕。牛油果軟殼蟹沙律好好味,平時食牛油果沙律最驚就係個牛油果唔靚,但係呢間餐廳嘅牛油果質地柔軟、滑順,並且仲有濃郁的奶油風味,然後再加上酥脆嘅軟殼蟹同清爽嘅沙律菜,呢一道菜作為前菜,完全令我胃口大開🤤同時都對呢間居酒屋增添了很大的信心!炸魷魚圈的口感獨特,具有輕盈的脆度和彈性。咬下去時,你會首先感受到外層的酥脆,接著是魷魚的嫩滑質地。魷魚的天然鮮甜與調味料的香氣相融合,簡直就是絕配!超級推薦!至於其他食物嘅味道都唔錯,但我個人就對牛油果軟殼蟹沙律同炸魷魚圈感到十分驚艷,所以好推介俾大家👍🏻👍🏻