2019-12-09
去開大埔,有大埔朋友介紹下來左呢間餐廳食晚餐 位置都算方便,喺太和站行10分鐘內就到呢間係一間Bar & restaurant咁樣,裝修好有西式氣氛~ 有大電視可以俾人睇新聞,賽季嘅時候應該可以睇波添食物選擇都幾多,大埔來講價錢唔算平,我同朋友兩個人就叫咗幾樣野試吓有雞肉同牛肉配凱撒沙律,我哋就揀咗雞肉雞肉好滑,啲沙律菜都好新鮮,同埋醬汁比較多,令到沙律清新得來又夠惹味~另外再叫左牛肉芝士漢堡,陪左沙律同薯角漢堡份量比想像中大,要用把刀切開先食到,一咬落去爆曬啲肉汁,大滿足 朋友叫左杯lychee martini飲~ 好重酒味,不過我唔太飲得,呷一兩下就夠了之後再叫多一個主菜share食,今次就揀左燒豬肉,都係配薯角同沙律。豬手個皮燒到好脆,入邊啲肉就好嫩滑,整體上唔錯。個汁就略嫌太甜,所以我地叫左Mustard點來食