2023-10-11
向來都好鍾意地中海飲食,之前經過呢間餐廳,覺得裝修充滿異國風情,好有中東色彩😍今晚終於黎試下。餐廳室內設計係大地色木系風格,牆上放左好多酒樽,藝術畫,播住中東民族特色音樂,整體感覺氣氛十足!🥙DIPS-spicy lover 中東飲食點少得鷹嘴豆泥,但其他dips 真係未試過。呢個有香辣鷹嘴豆泥,墨西哥辣椒雜果仁醬,煙燻甜椒香辣雜果仁醬。全部口感都好rich 好creamy! 最愛煙燻味,味道最香濃😍配埋熱辣辣的pita bread,真好好食。🐮Desert rose-wagyu beef tail tagline 必食!一上枱已經覺得好有特色,三角瓦蓋好有古法製作的味道,上面有隻蛋,食之前先加入牛尾鍋入面。牛尾鍋真係好香,和牛尾好大舊,但肉質好多好淋,仲有好多膠質🥰紅蘿蔔都煮到好淋入晒味。中東米飯煮得夠乾身,條條分明,配個汁食真係好滋味。🐙Octopus linguine 西班牙八爪魚有好多,仲好大舊,因為係慢煮所以完全吾會韌。整體感覺好清新,因為用左好多香草,檸檬,蒜蓉,橄欖油,感覺好健康。🍩Kanafeh 食到好飽,但都一定要食埋呢個經典中東甜品。面頭有大量開心果碎,外層係鬆脆酥
🥙DIPS-spicy lover
🐙Octopus linguine
🍩Kanafeh
食到好飽,但都一定要食埋呢個經典中東甜品。面頭有大量開心果碎,外層係鬆脆酥皮,入面包住甜芝士,仲會拉絲嫁😍味道吾會太甜,脆脆地甜甜地,係一個完美作結。
🌟總括嚟講,今晚真係好似去左中東之旅。食物質素高,餐廳職員親切有禮,店內氣氛一流。