2016-07-15
同男朋友想慶祝紀念日 但又吾想出甘遠 就近近地去元朗撐個枱腳 但男朋友目標好明確 要豪食一頓 因為大家都好忙好耐無出街食餐好既 又趁住慶祝 當然吾可以虧待自己既肚子去左西菁街依個西餐廳 出面睇見氣氛不錯 所以就拉左男朋友入去 輕鬆入面有個吧位 令我好期待飲野樽水好得意 應該FOR清新啲?定係可以殺菌有dinner set 我地揀左個前菜同埋salad先平時無乜見芒果沙律 去到依間西餐廳就嗌泥俾芒果控男朋友開心下 我諗依個份量4個人share就岩岩好 每人食少少作為一個開胃菜 芒果勁香甜 鮮蝦都吾會遜色 去左殼肉質彈牙但肉比較實 香黑椒味 煮得不錯 完全點綴左成個沙律 芒果量剛好 食到我地兩個幾滿足 下面有吾同既沙律菜-紫椰菜生菜青瓜等等 夾埋一齊都無違和感而個頭盤叫左個藍青口($168) 泥到成座山甘高 成鍋甘入面有好多青口 粒粒都脹卜卜 鮮甜 最底下有啲白汁 叫左刁草忌廉汁 可以配個法式軟包 綿綿地 白汁夾麵包無死 岩晒鐘意包既我邊食仲有個screen可以睇睇啲外國懷舊片 好吾同其他餐廳 所以成間餐廳feel令人好relax 專心用餐 拋開平時既煩惱之後點左2個main 所以有跟餐包
平時無乜見芒果沙律 去到依間西餐廳就嗌泥俾芒果控男朋友開心下 我諗依個份量4個人share就岩岩好 每人食少少作為一個開胃菜 芒果勁香甜 鮮蝦都吾會遜色 去左殼肉質彈牙但肉比較實 香黑椒味 煮得不錯 完全點綴左成個沙律 芒果量剛好 食到我地兩個幾滿足 下面有吾同既沙律菜-紫椰菜生菜青瓜等等 夾埋一齊都無違和感 而個頭盤叫左個藍青口($168)
之後點左2個main 所以有跟餐包同湯 原本跟餐仲有紅菜頭沙律好像不錯 但上面個沙律份量都頗大所以我地就擱置左個跟餐沙律
跟餐加58蚊 作為一個cake都幾大下 加上佢足咖啡味同埋入面蛋糕濕潤 好鐘意~ 58蚊當然吾會hea你仲有埋附帶服務啦 餐廳氣氛好好之餘仲有birthday cake既服務 可以自己帶蛋糕泥或者係嗌佢地既tiramisu 點晒蠟燭過你之餘 拎出泥既同時生日歌會響起 勁有feel 下次同朋友慶生可以諗下泥依度 想做全場焦點話甘易啦 但就要提早講定~