2022-07-05 31 瀏覽
成日黎旺角都唔知食咩好 🈶朋友推薦呢間 未試過緊係試試啦 入面裝修風格比較偏韓國、義大利風格 卡位比較寬鬆 坐得幾舒適 燈光又幾溫馨 外面仲提供一排長凳俾人等候時坐 我地係下班時間過黎人流唔算太多 沒幾耐就已經到我地入場喇伴菜伴菜有好幾樣任君選擇 其中包括 豆芽 泡菜 喜來稀泡菜(偏辣好味😋爽口)小黃瓜 酸黃瓜 蔥花配豆瓣醬 (我見人整我又整系列) 幾神奇接受到wor 生菜都任意拎 叫⬅️左幾個主菜雪濃湯味道好濃郁 奶白嘅湯 裡面仲有d雞肉絲 同伊麵係裡面 上面都有d蔥花 用黎潤潤喉都唔錯喜來稀烤肉擺盤精緻 用幾塊烤肉整成玫瑰花形狀 好快烤好 肉質嫩口 唔會太老 點烤肉汁比較好味😋 蟹籽紫菜飯團伴料幾充足 蟹🦀️籽 同紫菜 加埋芝麻 沙律醬 全程都係自己整 由伴到捏出圓形⭕️ 都幾享受呢個過程 起碼我自己覺得幾好味🫣🤭😂喜來稀五花肉配特製醬汁五花肉比較厚身抵食 烤時間需長d 入口有d韌度 有咬口 感覺啖啖肉唔會好肥 可以講肥瘦適中 所以覺得五花肉好肥gar朋友仔都可以試試水冷麵出到黎 麵的溫度剛剛好 唔會過凍適合入口 伴埋酸蘿蔔片可以帶出冷麵的爽口味道 旁邊仲有d雞蛋同番茄🍅 青瓜 全部都

伴菜

叫⬅️左幾個主菜
雪濃湯

喜來稀烤肉

蟹籽紫菜飯團

喜來稀五花肉配特製醬汁

水冷麵
出到黎 麵的溫度剛剛好 唔會過凍適合入口 伴埋酸蘿蔔片可以帶出冷麵的爽口味道 旁邊仲有d雞蛋同番茄🍅 青瓜 全部都係爽口清新標配 如果好似我食得比較重口味仲可以額外加醋和咖哩芥末 又係另外一款味道

芝士烤滑蛋(所有標配)
差d忘記了 烤爐旁邊會提供芝士雞蛋🥚 俾客人烤黎食 食完仲可以添加 無限次嫁😈😈 我同朋友仔起碼食左三趟蛋 呢餐真係好滿足好果腹