前排為食貓見到好多人都去咗呢間以月球為主題嘅餐廳,我已經♥️思思想去❣️不過一直都未有時間,但今日終於去到啦🥰為食貓覺得現場去比睇相更有驚喜環境餐廳位於駱克駅26樓,一般人都未必會識上去(包括為食貓😂)而佢嘅裝修好有情調,個環境暗暗哋咁,加埋d 霓虹燈同埋月球🌕燈,真係好有氣氛,好啱情侶嚟談心💖加上呢度好闊落,一d壓迫感都無,坐得好舒服😌食物餐廳只提供幾款set dinner($328 x 20% off per person),雖然選擇唔多,但餐廳由前菜到甜品都整得好有心思,好高質👅蟹肉牛油果他他(前菜)D牛油果🥑鋪滿晒係d咸咸地嘅蟹肉上去,作為一個前菜嚟講,真係好開胃,非常唔錯龍蝦湯🦞個龍蝦湯雖然唔係太creamy,但用料十足,重好有龍蝦味👍🏾個湯係用淆碎咗嘅龍蝦嚟整,裏面有一粒粒嘅龍蝦碎,口感好特別,而且重辣辣地,好得意😋虎蝦配龍蝦汁意大利面同樣地,呢個龍蝦汁又濃又酸酸地又蒜蒜地,加上d硬硬地嘅意粉,同埋好大隻又夠彈牙嘅虎蝦,認真唔錯😽慢煮豬鞍配蜜桃🍑汁本身個豬鞍上嚟嘅時候,為食貓覺得平平無奇,同埋好似會好韌😷但點知……食落係另一回事🤣估唔到佢可以整得咁林,本身為食貓唔係咁鍾意食咁大

餐廳位於駱克駅26樓,一般人都未必會識上去(包括為食貓😂)

食物

蟹肉牛油果他他(前菜)
蟹肉牛油果他他

龍蝦湯🦞
龍蝦湯

虎蝦配龍蝦汁意大利面
虎蝦配龍蝦汁意大利麵

慢煮豬鞍配蜜桃🍑汁
慢煮豬鞍配蜜桃汁

本身個豬鞍上嚟嘅時候,為食貓覺得平平無奇,同埋好似會好韌😷但點知……食落係另一回事🤣估唔到佢可以整得咁林,本身為食貓唔係咁鍾意食咁大嚿豬,但都忍唔住一食再食😅😛

Casa Di Luna提拉米蘇
Tiramisu

呢個甜品絕對係今餐嘅重點‼️‼️佢除咗擺得好靚,好似個月球之外,味道都唔差,絕對係誠意之作💕而且佢嘅層次好分明,有齊晒咖啡粉、cheese、酒、餅☕️好食

想搵一個舒服又有氣氛嘅地方傾計嘅朋友,嚟呢間月球🌝餐廳就啱晒啦🫵🏽
蟹肉牛油果他他
龍蝦湯