2024-12-05
估唔到黎到呢間特靚嘅湊湊火鍋食個午市都唔太貴喎🤓唔講唔知K11 MUSEA呢間有別於一般茶憩店 甄選店推出嘅限定午市menu • 可愛小火鍋🥘 12月仲會新出泰國冬蔭功湯底🔥帶黎極緻嘅火鍋享受!鍾意打邊唔好錯過佢早晚bino都可以儲印花換獎賞😝✢ 極上海陸盛宴 $298陣容超級鼎盛!包括多款鮮美海鮮: 南非鮑魚、白鱔片、珊瑚蚌、貴妃蚌、扇貝、生蠔、跳跳蝦🦐 另有雪花紋極靚嘅牛肉坐陣 簡直係濃縮版嘅奢華享受🤩✢ 頂級美國牛板腱 $158再平民價啲嘅小火鍋set都唔少野!牛板腱一直係我心頭好 仲要USDA PRIME級👍🏿除咗牛 仲有得揀伊比利亞黑豬肉 or 烏珠穆沁小羔羊等除咗嗰main 小火鍋set會附上幾足料嘅蔬菜set🥬 幾款菜式菇類連埋蝦滑應有盡有xd 爽脆炸魚皮 + 特色紫薯麵🤓基本上係唔洗用腦嘅放題級bino!亦可享用自助吧嘅時令前菜、水果、甜品、滷肉飯🍚✢ 清涼椰子湯:真係幾鮮甜!不愧係用100%泰國進口嘅椰子水 湯底滿多椰子肉 基本上擺落去嘅配料入口都一樣清甜🙂↕️所以嗰麵底建議大家擺係其他湯底滾熟 ✢ 昆布鰹魚湯:因為去完旅行病咗😂所以唔試得啲太濃烈嘅湯底 昆布湯算係幾
✢ 極上海陸盛宴 $298
✢ 頂級美國牛板腱 $158
亦可享用自助吧嘅時令前菜、水果、甜品、滷肉飯🍚
✢ 昆布鰹魚湯:因為去完旅行病咗😂所以唔試得啲太濃烈嘅湯底 昆布湯算係幾溫和但又唔會蓋過主角味道嘅湯底👍🏿經過4小時高湯熬製 飲落味道都較純淨
🥤大家最著緊嘅飲品環節!
Lunch可以半價享受佢地湊湊茶飲😝款式眾多 價錢都幾貼地kekee
✢ 大紅袍珍珠奶茶
最欣賞係佢珍珠超軟糯Q彈!百分百肯定係新鮮熬製🤩唔洗擔心邊飲邊食會太飽滯 奶味唔會太重 茶香解膩
✢ 冬瓜檸檬
台式手搖唔可以離棄嘅冬瓜茶!諗住飲落喉嚨會舒服啲😂但份量太大杯 飲飲下嗰甜度都係不勝負荷