Shahrazad Lebanese Dining Lounge & Bar

2024-06-27 1896 瀏覽
近排同事介紹咗一間餐廳,話係中東菜式,我聽到又好想試吓,平時中餐西餐日式就食得多,中東菜真係冇乜食過🤩一入到去淨係睇裝修已經好有feel ,睇Menu款式花多眼亂揀左Sambousek Cheese 中東芝士餡餅,餃子形狀,裡面包住滿滿嘅芝士🧀少少薄荷香味,好正👍🏻Hummus Awarma 鷹嘴豆、煎羊肉、松子,我曾經食過一次鷹嘴豆泥,之後就念念不忘,不過平時比較少見到,今日終於可以再食🤤鷹嘴豆泥好滑好creamy,煎羊肉好香,配烤餅食,都幾飽肚😋Grilled Beef Skewer 醃120天穀飼牛柳、辣椒、百里香烤牛串大大舊,好稔,惹味,可以配埋洋蔥、辣椒食👍🏻Freeket Mozzah 青麥、慢煮羊膝,羊膝好嫩滑,加yoghurt 少少酸更開胃,青麥幾特別,口感比白飯好Drink list 都好多選擇,我哋揀咗比較易入口嘅One Thousand One Night同Prosecco ,又是很chill 的一晚💕

烤牛串大大舊,好稔,惹味,可以配埋洋蔥、辣椒食👍🏻

2024-06-23
紀念日