2023-02-26
同朋友食飯又想熱熱鬧鬧,最好梗係去居酒屋啦,啲嘢又好味,氣氛又好☺️呢間餐廳係喺旺角嘅,朋友一早就book咗位,餐廳大概十零張枱,但係已經坐滿晒人,所以一定要book定位👍🏻餐廳食物種類好多,尤其是串燒,日式小食,刺身、石燒、火鍋;仲有就係一定要留意佢餐廳入面掛喺場上面嘅廚師推介,每日都會有唔同嘅時令食物,店員好用心推介,我哋都揀咗幾款你食✌🏻串燒拼盤:呢個價錢食到呢個串燒拼盤,真係超抵食,平時喺街邊都要10幾蚊串, 佢嘅串燒全部都係即叫即少,上枱嘅時候熱辣辣,其中佢嗰個燒雞翼請真係一試難忘,外皮燒到夠脆,入面仲有雞肉嘅肉汁,真係超正🥰雞皮餃子4隻:呢個雞皮餃子都係好出色,香脆嘅雞皮包住餃子肉,口感相當豐富😍渣滓牛腸鍋:天氣咁凍食呢個喎就啱晒啦,份量夠多,連個湯都充滿牛嘅濃郁,牛腸相當鮮味☺️馬友一夜干:呢個係必點推介,馬友嘅肉質相當鮮嫩,師傅燒得相當功架,成條魚俾我哋連骨都食埋😋兵庫縣生蠔:呢款生蠔肥美同大隻,加埋師傅嘅醬汁調味,真係拎味道昇華晒😆