SAVVY

呢日同男友早上去咗海港城做野,Lunch想食好少少獎勵一下自己,決定行下搵間特別啲既! 邊行邊搵下見到呢間店既門口好有型,氣派十足,一開始仲以為係啲搞藝術既高級會所。好奇心推動下走去睇睇,發現原來係太子酒店既餐廳黎,有半自助餐食又唔算貴,咁當然要試試佢啦! 🧡Semi-buffet lunch($288/位)自助餐區既選擇好豐富,無論係冷盤、沙律、海鮮都好足,質素亦係中上水平,呢個價黎講,計埋餐廳環境同地區,CP值真係好高!主菜方面都有好多選擇,主要係亞洲特色既菜,無論中、日、韓、泰、印既選擇都有!雞、豬、牛、魚既選擇亦都齊,總有一款啱水心~我同男友就選擇咗下面兩款: 🔸輕煎鱸魚柳配薯蓉露荀薄荷汁鱸魚煎得好靚仔,金黃表皮,魚味足,肉唔散,出色!露荀無渣,薯蓉Creamy,正!🔸香煎豬里脊肉配西蘭花燒薯燒汁肉質嫩,肉味香,大份啖啖肉,非常滿足!整體黎講成個用餐體驗係好好既,環境靚,坐得舒服,食物都算高質,自助區亦選擇豐富,侍應禮貌好,收碟都快,第日有機會都可以encore 下。

🧡Semi-buffet lunch($288/位)

我同男友就選擇咗下面兩款:

🔸輕煎鱸魚柳配薯蓉露荀薄荷汁

🔸香煎豬里脊肉配西蘭花燒薯燒汁
肉質嫩,肉味香,大份啖啖肉,非常滿足!