2022-11-22 702 瀏覽
Monday mood is going to be epic the moment I step into this gorgeous restaurant, dim sums are all delicately pretty 一出𨋢門見餐廳招牌和到幾幅熟悉的經典電影海趣報畫已經覺得好特別,有一種華麗、歌舞昇平的昔日景象,餐廳入口更似從前電影院的售賣處。內進後更覺餐廳空間感重,好似劃分一個個豪華包廂比達官貴人用膳,中庭擺設了古董電單車和照相機,切合返懷舊電影主題。話題性重的波波燈鏡房亦是打卡聖地、食完飯記住入去拍片影下相一鼎牛肉烏冬 > 以典雅的花瓷鼎盛載著豐富的牛肉烏冬,最吸睛莫過於如花的紹菜和片片靚牛,味道唔錯牛味濃、紋理清晰入口酥鬆易嚼;另有大量菇菌、蟲草花等好健康,湯頭幾清甜魚湯金魚餃> 魚餃手工細緻、配上食用花、魚皮顏色鮮豔造型栩栩如生真係好似游緊水咁。皮煙韌得嚟質地較厚,內餡有爽脆蝦仁和豬肉口味清淡三色混醬腸> 熱辣辣上桌啲麻醬好香,腸粉分別有芫荽、南瓜和原味;個人喜歡香甜南瓜腸和原味,同啲醬料夾到,芫荽味淡咗啲 雪山叉燒包 雪山酥皮幾酥化又香

三色混醬腸

雪山叉燒包

雪山酥皮幾酥化又香,包體夠鬆軟、香蜜叉燒餡好好食

職員有禮貌,尤其打點我哋張枱戴眼鏡果位男職員服務很好,有求必應好幫忙

魚湯金魚餃/雪山叉燒包/一鼎牛肉烏冬/三色混醬腸
魚湯金魚餃/雪山叉燒包/一鼎牛肉烏冬/三色混醬腸