2016-11-30 1461 瀏覽
約左一個好耐無見既朋友,當然要搵間賣相ok既餐廳啦,佢話想食西餐!我就去openrice searxh下邊度有d隱世既西餐!因為我想餐廳唔想咁嘈!又要有view睇wo!! 終於比我搵到呢間係天后既西餐廳!!仲係25/F環境氣氛贏哂坐低後,店員送上軟綿綿又暖中帶熱既餐包,好軟熟,左邊深啡色仲有脆身添~未食正餐已經feel到今晚唔會差得去邊啦!我就叫左個set dinner~頭盤就係18個月既黑毛豬風乾火腿件哈密瓜,黑毛豬火腿帶點咸香!配埋個香甜哈密瓜感覺好好味!店員再放左d黑糊椒!更帶起層次既變化。鮮蠔湯~蠔湯顏色已打成灰灰白白!湯面放了一層薄薄既忌廉!亦加左d黑糊椒~蠔湯入口超香超濃~不會水稀稀的!見個蠔湯做得咁出色~餐以外加左份生蠔3隻!其中一隻更係法國既gillardeau, 食後感到有種榛子混合少少海水味~爽口帶甜!識食一定要食呢隻呀!必叫~有蠔食既關係!所以加左杯智利既白酒~夠哂凍帶香濃既果香,清清地好易入口。之後主菜就要左份澳洲羊架~醬汁配左d法式芥末忌廉汁!羊色澤紅潤,肉質細緻!沒有羊一般既羶!香軟juicy~骨頭旁既肉更正!配埋d汁醬食更惹味呢!甜品就係焦糖燉蛋!面層放左
甜品就係焦糖燉蛋!面層放左d生果粒!d蛋好香蛋味~成餐好滿足!!餐廳播住柔和既歌!令我同朋友都覺得非常值得黎左呢間餐廳。之後店員仲帶我地去睇睇天台!方便客人抽抽煙~抖抖氣!無敵夜景太犀利喔!!