2023-09-04
第一次食《星小館》,說實話感覺真係一般。先講講服務,無論佢有其他客定冇其他客,叫佢地加茶真係叫得好辛苦,永遠走來走去,係咪咁鍾意《扮工》?我地一嚟到叫定左《冬瓜盅》,好味足料清甜,味道真係一流既。不過分左6碗之後,一直冇人問過我地有冇需要添不特止,竟然過左陣有個阿姐話幫我地收返入去,What??,當然我地唔俾啦,之後佢幫我地分多左5碗出嚟,到底發生了甚麼事?《脆米》花竹蝦,脆米好味既,不過蝦就不夠鮮甜爽口。《通菜煲》味道夠香夠濃,菜不會太老。《水煮魚》味道正常發揮,夠香麻夠不會太辣,不過魚片同水晶粉偏少。《欖角一口金沙骨》甜香俱備,夠香脆,一口size方便食,呢個無得輸。《椒鹽雙脆》,魷魚酥出色,另一款normal。《蒜心豬腩片》,唔知點解佢用左豆角?😅,算,係好食既,味道香濃,豬腩片爽口。《豉油王炒麵》,沒有預期般既水準,只屬一般。豉油亦不夠香,鑊氣都爭咁啲。
《脆米》花竹蝦,脆米好味既,不過蝦就不夠鮮甜爽口。
《通菜煲》味道夠香夠濃,菜不會太老。
《椒鹽雙脆》,魷魚酥出色,另一款normal。