餐廳: 大都烤鴨
資訊:

每次想食片皮鴨加酸菜魚都第一時間諗到大都烤鴨😋同男朋友已經有點菜嘅既定模式,每次都唔需要睇Menu,食嚟食去都係呢幾樣。🔸 烤北京填鴨(半隻) $𝟐𝟗𝟖如果比起外面其他餐廳食北京填鴨,呢一間嘅份量會相對上比較少,但係味道十分出色👍🏻👍🏻兩個人食,半隻就夠。鴨唔會油淋淋,皮及肉數量平均,唔會太肥🦆配料除咗包皮,仲有京蔥絲、哈蜜瓜條、🥒青瓜條、紫蘿蔔條,醬汁方面有填鴨醬同砂糖🧂我個人比較喜歡哈蜜瓜條加砂糖(超肥😛)哈密瓜條中和左鴨嘅油膩,好match❕🔸 農家酸菜魚 $𝟏𝟕𝟖另一碟Favourite非酸菜魚莫屬🤎有別一般酸菜魚,呢度嘅酸菜魚比較清淡同少油,配料以菇類及酸菜為主。食落有酸味之餘,口腔麻嘅感覺較強,每次食都覺得好過癮😍魚肉唔會太乾亦冇骨,但如果份量多番少少就更好👍🏻🔸 淮揚灌湯小籠包 $𝟓𝟓 小籠包亦做得好出色,小籠包皮唔會好厚,但亦都唔會好容易穿。一籠4隻,每隻都充滿湯同餡料,每人兩隻好滿足😋———📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓221號舖 | Shop 221, Level 2, K11 Art Mall, No.18 Hanoi Road, Tsim Sha T

🔸 烤北京填鴨(半隻) $𝟐𝟗𝟖

🔸 農家酸菜魚 $𝟏𝟕𝟖

🔸 淮揚灌湯小籠包 $𝟓𝟓
淮揚灌湯小籠包

———
📍 尖沙咀河內道18號K11購物藝術館2樓221號舖 | Shop 221, Level 2, K11 Art Mall, No.18 Hanoi Road, Tsim Sha Tsui

🄾🅅🄴🅁🄰🄻🄻:其實呢間性價比幾高,食物水準保持得到,真心推薦烤鴨同酸菜魚🐟依家有時仲做緊promotion喺屋企,平日外賣嘅折扣都好吸引😍

💰 ᴘʀɪᴄᴇ ᴘᴇʀ ᴘᴇʀsᴏɴ - $250up
▫️ ʟᴏᴄᴀᴛɪᴏɴ ᴛᴀɢ - #尖沙咀_taltal
20 分鐘 (堂食)
淮揚灌湯小籠包
  • 烤北京填鴨