2012-07-08 1327 瀏覽
我以前一直係大宅門常客, 聽聞聽說已經喺觀塘一間新酒店內重新開業, 咁啱媽媽話今晚想去apm行下, 於是我就建議去試下大宅門! 餐廳位於鴻圖道觀塘帝盛酒店, 原來係同之前灣仔間酒店同屬遠東發展, 地方唔算難搵, 對面係東X遊總部, 同麗港城好近下, 行去觀塘地鐵同apm約8-10分鐘餐廳環境唔錯, 最驚喜係原來請返唐師傅返嚟坐陣, 唐師傅仲有同我地傾計, 問下我地意見 ^^' 我最鐘意比意見! 今晚我地點咗4餸一湯加炒飯, 全部水準之作, 尤其例湯沙參玉竹㷛生魚, 我本身唔好魚, 怕腥, 但湯一D都唔腥而且好清甜, 見到係用足料去㷛一個例湯, 另外百里香烤焗虎蝦, 玫瑰露鷄同薑米蛋白炒紅米(飯)都好正! 雖然好飽不過都要試下個甜品, 我推介生磨杏仁茶, 唔太甜, 味道啱啱好, 又讚~ 新張期內晚飯有八折添, 哈哈! 爸媽好滿意, 下次家庭聚餐有著落!

• 例湯
  • 百里香烤焗虎蝦