2005-01-25
我o係香港仔,大大話話都出埋左廿幾年,原因係...我公公o係到住,而呢間食店,都由佢開到而家我都好多時去食,多數會食晚飯...基本上,佢地既食物質素算係幾穩定,唔會好大上大落!而且無論小菜,抑或碗頭野,都算係幾大碟,料亦都落足...就尋晚,我同屋企人共6個去食,叫左4個小菜;魚香茄子煲--好香口,但就有時有咸魚,有時就冇=.=",沙拉醬爆骨--d肉好林,沙拉亦唔會太酸,佢令我爸爸原本唔餓都食左一碗飯+一碗粥;雜菜煲--真係好多菜,紅燒火腩豆腐煲--d火腩又係好林,有肥肉又唔覺太肥;其他小菜亦有d試過,味道亦係幾好...至於炒粉麵,乾炒濕炒都岩岩好,味道唔會太濃,亦唔太淡,大大碟,兩個人食一碟都得;至於價錢,都算係街坊價,尋晚我地叫左4個小菜,4個飯2個粥,再黎一支可樂,仲送埋糖水(真係煲出黎架!)共$175,每人都係$30左右,都算係抵啦!員工方面,個經理真係幾好,會得閒問下我地既意見,但d亞姐就惡少少啦,但整體都算ok既!其實o係華富村入面亦唔多呢類既食店,酒樓就兩間,但食晚飯既餐廳就唔多,所以佢成日都好多人去!若多人食晚飯,你可以去留位添架^_^!
就尋晚,我同屋企人共6個去食,叫左4個小菜;
魚香茄子煲--好香口,但就有時有咸魚,有時就冇=.=",
雜菜煲--真係好多菜,
紅燒火腩豆腐煲--d火腩又係好林,有肥肉又唔覺太肥;
其他小菜亦有d試過,味道亦係幾好...
若多人食晚飯,你可以去留位添架^_^!