2021-06-15
🍽茶墨 • 𝑇𝑒𝑎 𝐵𝑟𝑢𝑠ℎ▫️潑墨風茶飲店,幾驚喜佢係用麻糬而唔係珍珠😍旁邊有位可以坐底慢慢飲,唔洗怕要不停除口罩咁唔方便~見到收銀隔離嘅公仔,俾錢都俾得特別開心🤟🏻▪️麻糬芝麻烏龍鮮奶茶($𝟹𝟿, 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶)拎到嘅時候覺得𝙳潑墨效果好靚,絕對係俾你拎嚟打咭🤣搞勻之後飲,我覺得好似食緊芝麻湯丸,不過係奶茶底唔係薑湯底,芝麻味道好重,飲完好飽~麻糬好好咬,實不相瞞我仲係一個粉團控🤣▪️焦糖芝士玫瑰茉莉花茶($𝟹𝟻 𝚂𝚌𝚘𝚛𝚒𝚗𝚐: 𝟾/𝟷𝟶) 呢杯野飲個名寫嘅所有材料都飲得到,平時嗌玫瑰嘅野飲都唔太飲得到玫瑰味,通常都係表面有啲玫瑰花做裝飾咁,但呢杯飲得出所以幾𝚜𝚞𝚙𝚛𝚒𝚜𝚎。成杯野飲都飲得好舒服,幾清新,唔錯。飲到最尾得返焦糖芝士就覺得焦糖嘅甜味突出過芝士嘅鹹味,個人口味嚟講覺得冇焦糖會更好飲,不過焦糖芝士應該都係佢哋嘅特色嚟~
▫️
潑墨風茶飲店,幾驚喜佢係用麻糬而唔係珍珠😍
旁邊有位可以坐底慢慢飲,唔洗怕要不停除口罩咁唔方便~
見到收銀隔離嘅公仔,俾錢都俾得特別開心🤟🏻
拎到嘅時候覺得𝙳潑墨效果好靚,絕對係俾你拎嚟打咭🤣
麻糬好好咬,實不相瞞我仲係一個粉團控🤣