2021-10-18
呢間茶飲店嘅飲品好特別,唔係一般台式飲品,而係有造型嘅水墨風飲品😆今日一於去試吓除咗打卡靚,味道好唔好飲先!我哋叫咗兩杯水墨風飲品🤤我嗰杯係麻糬芋泥茉莉鮮奶綠 ($39)~我唔好甜嘢,所以叫咗走甜~一飲落口我覺得最出嘅味竟然係茉莉茶,好少奶綠嘅茶味會咁出😳之後就會飲到麻糬同芋泥,芋泥都幾綿密,唔會太甜☺️而麻糬就即係小丸子咁,都幾煙韌😚另一杯就叫咗麻糬芝麻烏龍鮮奶茶 ($39)~呢個一入口就已經係超濃嘅芝麻味🤣加埋啲麻糬有少少似食緊芝麻湯圓,不過又唔會好滯,芝麻味香而不膩😋另外我哋亦都見佢有蛋糕食,就叫咗件清香柚子芝士蛋糕 (加$28)🍰雖然件蛋糕好似細細件,不過食落佢芝士味都幾濃,細細件都啱🤣柚子的確係好清香,加咗入蛋糕入面平衡返芝士嘅膩感😋茶墨果然冇令我失望,打卡又靚,飲品同食物質素都好好👍🏻
茶墨果然冇令我失望,打卡又靚,飲品同食物質素都好好👍🏻