2021-05-27
係商場行街,行耐左自然都會想飲返杯野,嘆返下甜品,行經the one呢間茶墨,見到d野飲款式不少,而且又幾特別,所以決定同朋友一試。飲品店有少量座位同企位,都唔錯的,本身我都想坐一坐飲下野,不過朋友說想把握時間shopping,所以我地都係決定買外賣。我買左杯芋泥茉莉鮮奶綠,顏色好靚味道仲好好,入面有芋泥蓉,甜甜的,帶點杰身,好幼滑好好味,啖啖都好香濃既芋泥味。另外茉莉茶都好香,好好飲。我都好鍾意杯底仲有好多麻糬,QQ彈彈好好味,好滿足,而且都幾大杯架,抵飲。朋友點了芝麻烏龍鮮奶茶,黑色既芝麻令杯野飲仲靚,靚到好似水墨畫咁,好靚。味道好似係度肉緊好香既芝麻糊咁,好好飲好香濃,芝麻味好重,鍾意芝麻口味既朋友都必會喜歡。入面都有大量麻糬,好正。大滿足。買野飲仲可以以優惠價加配雪糕或蛋糕,我都加配了一件抹茶紅豆蛋糕。抹茶味好重,而且中間仲有粒粒紅豆,不錯不錯。蛋糕質感好實在,好充實的感覺,又唔會好甜,好清新,爽。
我買左杯芋泥茉莉鮮奶綠,顏色好靚