2018-07-20 285 瀏覽
喂!三缺一喎,不如開枱啦,同事A說。打牌就唔使預我啦,贏咗又要萬歲,輸咗就更加慘,不如開開心心一齊食返餐仲好啦...就係咁我就將三隻迷途嘅羔羊從賭海中帶走。其實當時我都未諗到食乜,突然想起老友話譚臣道有一間日本料理唔錯,問咗地址後,我呢個牧羊人就帶住幾隻羔羊仔去啦。𨋢門一打開,我就完全感受到店家嗰份閒逸。去日本餐廳有一度好,就係可以讓腦袋放空,叫Omakase請廚師幫我諗...先來客餐前小食第一道菜一打開蓋,哇!不得了!原來係海膽蒸蛋,海膽鮮味濃郁,閃動的鱗光彷彿向我的嘴巴招手,水蛋蛋香撲鼻,滑不溜手,廚師控制火路一流!廚師精選咗五款刺身俾我哋,包括鯛魚、左口魚、帶子、甜蝦、三文魚,每款都好新鮮甜美,令人幸福滿滿!這客和牛沙律,肉質非常嫰滑,油脂甘香,配搭番茄同蔥粒減輕了油膩感,令人有繾綣夢魂的感覺!鹿兒島豚肉串,油香撲鼻,肉質鹹香鬆化,非常惹味!烤雞翼,我鍾意食!汁煮𩶘魚頭,魚味豐盈,肉質嫰滑,尤其係啲蘿蔔非常入味最後一道菜係蔥粒吞拿魚飯,魚味及油脂在口腔中迴蕩,久久不散!超好味最後一提係店員非常有禮,服務態度好。每人四百幾就可以食到性價比咁高嘅Omakase,我同三隻小羔羊都一致俾

先來客餐前小食

鹿兒島豚肉串,油香撲鼻,肉質鹹香鬆化,非常惹味!

烤雞翼,我鍾意食!

汁煮𩶘魚頭,魚味豐盈,肉質嫰滑,尤其係啲蘿蔔非常入味

最後一提係店員非常有禮,服務態度好。每人四百幾就可以食到性價比咁高嘅Omakase,我同三隻小羔羊都一致俾Like!!