2016-12-20
ocio係我之前間唔中都會去的餐廳,不過由從銅鑼灣分店結業之後,都有一排冇去。今次係我第一次去旺角分店,都抱住好高嘅期望去,果然冇令我失望。價錢好合理,一個set有前菜,主食,甜品同飲品。前菜簡左湯,味道好濃郁,真係有好多碎碎嘅蘑菇係入面,仲有啲香草味。份量都好多,好有飽足感。唯有美中不足塊麵包唔脆,係軟綿綿個隻。之後主菜簡左菠菜千層麵,勁正中間係千層麵,有大量芝士舖滿千層麵,熱騰騰拉開啲芝士,勁正。除左芝士之外,仲有啲忌廉夾係千層麵中,同菠菜一齊食,好香又好濃郁。因為有大量芝士,所以好有飽足感。因為有兩個人食,所以我地另外叫左個雞扒窩夫早餐。呢個都好出色。粗薯條,煎得岩岩好嘅太陽蛋,加上好多汁嘅雞扒最出色係雞扒,好多汁,多汁到切個陣嗶左啲汁出黎。雖然係雞胸,但一啲都唔乾,啲皮又脆卜卜,加埋個汁令人更加開胃。跟餐有個甜品,今日個甜品係紫薯奶凍。奶凍本身個紫薯味唔係太突出,都幾香滑,下面有真嘅紫薯粒粒,所以係口感同味道上都搭夠唔少。隔離有煉奶可以,如果唔夠味可以加,不過我覺得唔加仲好味。食到甜品已經好飽啦。呢個熱香餅好鬆軟,唔同平時嘅熱香餅。岩岩整好熱騰騰,加上雪糕同忌廉,一凍一熱,好正
今次係我第一次去旺角分店,都抱住好高嘅期望去,果然冇令我失望。 價錢好合理,一個set有前菜,主食, 甜品同飲品。 前菜簡左湯,味道好濃郁,真係有好多碎碎嘅蘑菇係入面,仲有啲香草味。份量都好多,好有飽足感。唯有美中不足塊麵包唔脆,係軟綿綿個隻。 之後主菜簡左菠菜千層麵,勁正中間係千層麵,有大量芝士舖滿千層麵,熱騰騰拉開啲芝士,勁正。除左芝士之外,仲有啲忌廉夾係千層麵中,同菠菜一齊食,好香又好濃郁。因為有大量芝士,所以好有飽足感。 因為有兩個人食,所以我地另外叫左個雞扒窩夫早餐。呢個都好出色。粗薯條,煎得岩岩好嘅太陽蛋,加上好多汁嘅雞扒最出色係雞扒,好多汁,多汁到切個陣嗶左啲汁出黎。雖然係雞胸,但一啲都唔乾,啲皮又脆卜卜,加埋個汁令人更加開胃。 跟餐有個 甜品,今日個甜品係紫薯奶凍。奶凍本身個紫薯味唔係太突出,都幾香滑,下面有真嘅紫薯粒粒,所以係口感同味道上都搭夠唔少。隔離有煉奶可以,如果唔夠味可以加,不過我覺得唔加仲好味。 食到 甜品已經好飽啦。呢個熱香餅好鬆軟,唔同平時嘅熱香餅。岩岩整好熱騰騰,加上雪糕同忌廉,一凍一熱,好正。隔離仲有蜂蜜可以淋上面,不過我覺得已經夠甜,所以就冇落。 其實我覺得我地叫太多野啦,因為份量真係好多。不過因為係一次過落晒,所以都食晒。