第一次要寫食評, 因為覺得水準真係真係真係好一般, 想大家留意番!因為石門拉麵嘅選擇都唔多, 又見到佢好評都唔少,所以嚟試一試,但無奈水準同價錢,都唔會令我想食第二次。叫咗個黑松露拉麵( 唔記得全名係咩,依家做緊限定嗰個) 因為我自己本身好鍾意食黑松露碗麵入面嘅硬度配料全部都自己set好咗, 冇得自己調教。( 特登有問過店員)碗麵入面有:糖心蛋半粒, 一塊叉燒 ,三粒蜆 , 同埋一塊雞肉。以下可以詳細講一講:湯底: 完全淡而無味!😭半點黑松露嘅味道都冇, 好似屋企阿媽住嗰啲清湯咁( 呢個湯底真係過份咗) 如果係都要我講一個味道黎形容,會係有少少蜆肉嘅清湯味。拉麵: 正常糖心蛋: 完全唔合格🤬( 我都好傷心😭😭😭) 差唔多熟咗一半呀我個糖心蛋個蛋黃😭😭😭, 係啱啱碗麵嚟嘅時候,已經熟咗一半啦。 另外再加上滷汁滷得唔夠耐, 個蛋冇咩味道, 令到個糖心蛋變咗重點扣分項目。😤😤😤😤叉燒 : 正常叉燒,肥瘦適中。蜆 : 幾甜幾好味 , 同埋冇沙。雞肉: 係成個拉麵最好食嘅嘢, 個雞肉好淋好入味。👏👏另外嘢飲叫咗生啤👇👇正常發揮!總之就係個拉麵令我好失望😭😭😭個湯底同埋糖心蛋都好差, 大家一定要注

叫咗個黑松露拉麵( 唔記得全名係咩,依家做緊限定嗰個)
因為我自己本身好鍾意食黑松露

以下可以詳細講一講

) 如果係都要我講一個味道黎形容,會係有少少蜆肉嘅清湯味。

拉麵: 正常

叉燒 : 正常叉燒,肥瘦適中。

蜆 : 幾甜幾好味 , 同埋冇沙。

雞肉: 係成個拉麵最好食嘅嘢, 個雞肉好淋好入味。👏👏

另外嘢飲叫咗生啤👇👇

正常發揮!

總之就係個拉麵令我好失望😭😭😭
個湯底同埋糖心蛋都好差, 大家一定要注意!