2017-02-18 172 瀏覽
今晚又約咗朋友去觀塘食飯,因條友係呢度附近住,所以睇佢有咩好介紹又好食嘅餐廳,咁佢話係工廠區有好多食肆要搵間地點就腳嘢食都要有番咁上下質素,佢就話呢間餐廳食物唔錯地點放便食完較腳走人,一於試試有冇水準。去到地方闊落又看到街景,看看餐牌幾多選擇仲有推介食物我朋友就點咗主菜套餐食,而我就試試其他菜式,點咗醬燒活鰻&海膽醬燒蠔再加甜品,件鰻魚燒得唔錯醬汁入味,肉質鮮美夠厚滑嘟嘟入口即化,咬入口浸浸魚油滲出來無得頂,有水準跟住到燒生蠔買相唔錯海膽醬混埋生蠔可以提食物層次帶出鮮味,入口食到仲有陣陣海水味食材新鮮。甜品點咗玄米茶焦糖燉蛋,面層鋪咗生果食落去冇咁甜,而口味不錯有啖啖茶味口感嫰滑又香,整體食物質素有水準,地點方便有機會再來試其他菜式
仲有推介食物
我朋友就點咗主菜套餐食,而我就試試其他菜式
,點咗醬燒活鰻&海膽醬燒蠔再加甜品
,有水準
跟住到燒生蠔買相唔錯