2013-08-26
由於店外經常好多人等位, 所以試一試"訂位". 當日下午打去店確認時, 店方冇問過訂幾點, 就比左個"號碼", 到我地攞枱時, 齊人, 講得出"號碼", 有吉枱就立即安排入座了, 所以真係冇等過枱今次已是第二次黎食了. 水準一樣咁高, 份量依然大碗. 讚!冰梅骨 : 味道一流, 暫時未喺其他店食得番呢個味. 好食.鮑汁燒E面 : 即係干燒E面. 味道一流, 但這次碟底的"油光"略嫌太多了荷葉飯 : 份量真的不少, 配料夠多, 飯又多. 香茅豬扒 : 甜甜地, 加埋炸到脆卜卜的香茅片, 好夾! 正!啫啫雞煲 : 又係好足料, 上到枱仲"炸炸聲", 每件雞件都好滑溜, 雞胸肉都係. 但豬膶太多了, 一個煲就有4大片. 但整體來說味道一流. 鮮腐竹浸時蔬 : 清清地, 冇咩特別好講店內太滿座了, 所以地方有點迫, 而且店員照顧唔到全場客人, 我地加單/加水, 都要自已走出去要求.最後, 由於每碟份量都不少, 所以真心請大家叫餸時, 先衡量一下食量. 以免造成浪費(第一次光臨時的經歷)
鮑汁燒E面 : 即係干燒E面. 味道一流, 但這次碟底的"油光"略嫌太多了 荷葉飯 : 份量真的不少, 配料夠多, 飯又多. 香茅豬扒 : 甜甜地, 加埋炸到脆卜卜的香茅片, 好夾! 正! 啫啫 雞煲 : 又係好足料, 上到枱仲"炸炸聲", 每件雞件都好滑溜, 雞胸肉都係. 但豬膶太多了, 一個煲就有4大片. 但整體來說味道一流.
鮮腐竹浸時蔬 : 清清地, 冇咩特別好講