餐廳: 謝謝儂 (東港城)
資訊:

2019-11-28 2675 瀏覽
東港城嘅上海婆婆搬咗喺商場嘅另一個位,轉咗名,嘢食好似差唔多一樣。午巿都係麵類同小菜,下午茶就無小菜,有炒粉麵飯。大概兩點左右,唔使等位,空間有啲細,枱拼枱。我哋叫咗,兩份午巿套餐,一份下午茶餐,雖然有啲逼,不過食物依然有品質。無下午茶+$12,午巿+$15可選配冷菜:雞絲伴粉皮,個醬好味,唔稀唔黏口,入口清涼。肉鬆皮蛋豆腐,呢個無咩特別,人人都整到。蠔油炆小竹筍,好入味好淋。惠顧小菜餐配酸辣湯,都幾多料似碗仔翅,但對我嚟講太辣。下午茶套餐:手工雲吞湯麵+謝謝儂小籠包2隻,麵唔好味,個湯太淡,麵吸晒啲湯,口感唔好,我見朋友食咗一半都食唔到。小籠包皮夠薄夾起無穿,有湯汁,餡又好味。下午茶套餐配豆漿一杯。百頁結紅燒肉,有六件紅燒肉,百頁結,筍片同菇片,份量都滿意,肉唔太會過淋,肥肉同瘦肉相隔,食落唔油膩,好味。糖醋魚塊,有四塊魚塊,魚肉嫩滑,個汁酸酸甜甜好開胃。+$10酒釀丸子一位,微微嘅酒釀同桂花香味,都放咗幾多酒釀,糖水無咁稀,口感唔單調。

下午茶+$12,午巿+$15可選配冷菜:
雞絲伴粉皮,個醬好味,唔稀唔黏口,入口清涼

肉鬆皮蛋豆腐,呢個無咩特別,人人都整到

蠔油炆小竹筍,好入味好淋

惠顧小菜餐配酸辣湯,都幾多料似碗仔翅,但對我嚟講太辣。

下午茶套餐:
小籠包皮夠薄夾起無穿,有湯汁,餡又好味

下午茶套餐配豆漿一杯。

糖醋魚塊,有四塊魚塊,魚肉嫩滑,個汁酸酸甜甜好開胃

2019-11-27