2010-07-31
約八年內,分別光顧了此店數次…感覺及出品依舊,靠得住!價錢亦沒甚大升幅,算有良心了!二人點了set dinner,如下:1. 西日式的歐洲麵包,熱辣辣又軟熟,正! 紫椰菜粟米粒忌廉湯,吃得出用鮮奶、鮮忌廉及麵粉製成的忌廉湯,好味!不過「幾滯」!2. 香煎鵝肝伴香橙醬多士: 好味! 多士夠脆,鵝肝油份豐腴、有鵝燥味,伴以香橙醬同吃可消膩; 但我認為,個醬可稍酸一點更可口!3. 香草燒羊扒(7成熟): 端上桌時,嚇了一跳…乜咁大份嘅! 因它的份量約有4條骨,又幾厚身喎! 羊扒切開後,還見它的肉汁在滲出…好juicy,肉嫩又唔羶,嗜羊者可能嫌它唔夠羶添!4. 煙三文魚燒帶子伴(唔記得係莧菜定菠菜)天使麵: 賣相和味道不錯! 但如果多2隻帶子更好! 貪心!5. 餐甜品-朱古力忌廉楊莓藍莓蛋糕(我估係): 楊莓藍莓好新鮮,朱古力蛋糕有點不太軟熟,朱古力忌廉ok,唯獨朱古力味不夠濃郁!6. 餐咖啡-飲一口,屬淡咖啡味,層次較輕,味道只集中在舌尖部份;加奶後,rich咗啲…收貨!整體出品水準屬中上水平,而且價錢合理,如找不到合意餐廳,不妨來此店進餐;一定食到飽! 可況這種西日式集團食肆,做得蠻不錯呢
二人點了set dinner,如下:
整體出品水準屬中上水平,而且價錢合理,如找不到合意餐廳,不妨來此店進餐;一定食到飽! 可況這種西日式集團食肆,做得蠻不錯呢!