2012-03-30
以團購價$248連加一呢個水位黎計, 完全係水準之作.雖然位於機場, 但以本人食後感黎講, 同附近的萬X酒店所比, 完全優勝酒店位處的地點都不算偏僻, 在機場客運大樓行過去都只是10分鐘路程.餐廳也不算嘈吵, 食物種類, 款式雖然只是一般, 但勝在侍應招呼十分殷勤, 完全有賓至如歸的感覺.冷盤 : 新鮮程度絶對跟五星級酒店可以比美刺身 : 有三文魚, 吞拿魚, 玉子等等熱盤 : 蒸魚第一條十分好食, 但第二條則略嫌過火了; 龍蝦芝士杯, 完全驚喜, 真的超好食, 啖淡龍蝦肉西冷牛扒 : 太熟了, 過份有咬口黑松露意大利飯 : 食得出飯粒只是普通珍珠米, 欠缺咬口黑松露配鮮蝦雲吞面 : 有點太滯的感覺甜品 : 質素有待改進雪糕 : 款式齊全, 有哈近帶屎, 趴趴機路, 牛奶公司等等. 但自從我步進餐廳見過一眼本人至愛的朱古力哈近帶屎雪糕後, 都沒有再出現了, 因為太多小朋友食的關係, 三兩個回合已經清左兜, 侍應回覆話雪糕係RANDOM形式, 冇得揀的, 但佢見我苦苦哀求下, 靜悄悄走去隔離餐廳裝左三個球比我食, 超窩心呢~~~大致上, 以2XX價位來說, 此餐絶對超值
冷盤 : 新鮮程度絶對跟五星級酒店可以比美 刺身 : 有三文魚, 吞拿魚, 玉子等等 熱盤 : 蒸魚第一條十分好食, 但第二條則略嫌過火了; 龍蝦芝士杯, 完全驚喜, 真的超好食, 啖淡龍蝦肉 西冷牛扒 : 太熟了, 過份有咬口 黑松露意大利飯 : 食得出飯粒只是普通珍珠米, 欠缺咬口 黑松露配鮮蝦雲吞面 : 有點太滯的感覺
甜品 : 質素有待改進 雪糕 : 款式齊全, 有哈近帶屎, 趴趴機路, 牛奶公司等等. 但自從我步進餐廳見過一眼本人至愛的朱古力哈近帶屎雪糕後, 都沒有再出現了, 因為太多小朋友食的關係, 三兩個回合已經清左兜, 侍應回覆話雪糕係RANDOM形式, 冇得揀的, 但佢見我苦苦哀求下, 靜悄悄走去隔離餐廳裝左三個球比我食, 超窩心呢~~~
大致上, 以2XX價位來說, 此餐絶對超值