2022-09-24
今日同朋友嚟到旺角覓食,本身都未知食咩好,一見到有火鍋撚就入去啦。上次係西環個邊試過幾好食,又幾好坐,決定今日就黎旺角分店試試佢啦。佢下晝就開五點既,今日我地early dinner六點去到,所以上去時都冇咩人,然後店員有禮貌地放低醬料比我地。佢地既醬料款色好多,所以嗌個沙爹湯底就已經好夠,個湯底幾濃郁,我地後尾一路淥,D野食都好入味。我地仲嗌咗一客牛肉,一客羊肉,一份豬潤,同一客四色餃子拼。海鮮嗌咗桶蠔蟶子同鯇魚片。野食好快上到,牛肉同羊肉片都略薄,但味道搭夠,特別喺湯底吊味下,絕對夠你飲飽食醉!海鮮係呢到我既推介,蠔很大隻又好鮮甜,仲有d海水味既after taste,正!同埋你見到d海鮮都係清洗得幾乾淨先上碟的~鯇魚片比佢遜色,但都係水準之上!最開心既係呢間都一樣有甜品送!!So far覺得兩間d水準都幾唔錯,大家有機會嚟到就一定要試下!
鯇魚片比佢遜色,但都係水準之上!