餐廳: 尚御潮滷居
資訊:

2021-07-26 1708 瀏覽
尚御 - 藏身於大角咀既潮州餐廳~估唔到打冷既環境可以咁舒服,而食物既水準又高擺盤又靚!不過好多食物都要訂位時提早book定先有供應架!宮廷醉鴿 $168南非鮑魚(隻) $80呢道宮廷醉鴿擺盤真係wow一聲! 醉鴿同鮑魚放埋一齊,切得好靚.味道方面飽魚夠爽, 醉鴿夠鮮嫩.不過酒味可以再重D!酒香鵝肝 $188鵝肝係朋友好推薦既一道菜,不過佢同平時既煎鵝肝口感好唔同,未必人人鍾意.食落去好creamy,而佢酒香味辟走左鵝既羶味.係完全唔同既presentation. 沙薑醬蹄$88呢味菜係我今餐既最愛!燻蹄配沙薑汁本身已經好惹味,再加上面頭既蔥同芝麻,香味更出!而燻蹄本身都好爽口,所以真係超愛!滷水鵝片(例) $168海蜇拼墨魚片 $78最後分享埋兩款打冷必點既滷水. 鵝片份量好多!足足有兩層! 墨魚片夠軟腍, 兩樣都係above average!
宮廷醉鴿
宮廷醉鴿 $168