餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

2022-01-23 302 瀏覽
平日如果要外賣但想清淡啲,多數會叫翡翠。一家四口,兩大兩小,叫一個麵一個飯,加個賽螃蟹、銀絲卷就夠,今晚叫多左個麵,真係食唔曬,仲要疫情下除左八折外仲加送一客豆沙鍋餅。排骨麵雲吞麵賽螃蟹雪菜蝦仁炒飯蒸銀絲卷豆沙鍋餅因為外賣返屋企,食嘅次序好重要建議大家都趁暖食咗個銀絲卷,同趁脆食豆沙鍋餅。銀絲卷叫過廿次都有,有一次裡面唔熟,仲有一兩次阿姐漏畀連🤣 但其實一路而來,翡翠嘅銀絲卷好好食,我兩個女好鍾意食。豆沙鍋餅雖然已經唔熱,只係微暖,不過都仲有少少脆,豆沙都滑同唔「漏」。我發現賽螃蟹撈雪菜蝦仁炒飯係好夾架,賽磅蟹略鹹,要搵啲飯戥返勻。最後就食麵,麵同湯同排骨係分開,雲吞就喺湯入面,好多時雲吞都浸到甩皮,但今晚又冇喎,算唔錯,味道ok,不過排骨有啲「鞋」。整體來講外賣自取係ok合格的。
平日如果要外賣但想清淡啲,多數會叫翡翠。

排骨麵
雲吞麵
賽螃蟹
雪菜蝦仁炒飯
蒸銀絲卷
豆沙鍋餅

因為外賣返屋企,食嘅次序好重要

整體來講外賣自取係ok合格的。

2022-01-22
20 分鐘 (外賣自取)