2021-04-13 357 瀏覽
知道荃灣好多野食,但我唔熟路,行完IKEA就沿天橋行左去愉景新城。8點幾個商場d鋪頭已經好似收得7788🥲,好彩見到呢間有開。之前食過其他分店,覺得好好食,最深刻係前菜個忌廉煮藍青口。兩個人叫一個前菜、一個意粉、一個牛同兩杯野飲,當日有個幾靚仔嘅staff😳😳,我地叫完野食就放底左碟麵包,好鐘意麵包個汁,酸咪咪。🚩法式香煎鵝肝($148)最近好想食鵝肝,所以捨棄左好好食嘅忌廉煮藍青口,叫左法式香煎鵝肝。一上台見到鵝肝勁肥美,D油滲曬落個多士到,好肥但又好正!為左解鵝肝陣油膩感,前菜配左黑醋汁沙律、紅酒蘋果蓉同焦糖菠蘿。焦糖菠蘿好好食,係鮮菠蘿加好甜。🚩蒜香白酒煮海鑽蜆意粉($188)靚仔staff有提呢個意粉有少少辣,一上台見到海鑽蜆鋪滿成碟意粉,粒粒都好大粒。蜆嘅下面係偏幼身嘅意粉,意粉口感出色,蒜香同辣味都做到曬,辣度應該3小辣。煮到岩岩好既蜆,咬落會爆汁!!好食啊🤤🤤🤤🚩炭燒美國1855肉眼牛扒配薯蓉及牛肝菌汁($348)配菜可以揀薯條/薯蓉,而醬汁就有3款,胡椒/牛肝菌/燒汁。望到D炭燒紋都覺得正,切開仲好粉嫩,有肉味得黎又夠淋身,絕對唔難咬。煎前可能無比鹽,所以差DD咸味,不

🚩法式香煎鵝肝($148)

🚩蒜香白酒煮海鑽蜆意粉($188)

🚩炭燒美國1855肉眼牛扒配薯蓉及牛肝菌汁($348)

配菜可以揀薯條/薯蓉,而醬汁就有3款,胡椒/牛肝菌/燒汁。
望到D炭燒紋都覺得正,切開仲好粉嫩,有肉味得黎又夠淋身,絕對唔難咬。煎前可能無比鹽,所以差DD咸味,不過點埋個汁就夠咸。
另一個驚喜位係薯蓉,一不就心諗「點解咁嘅質地」,平時D薯蓉係輕身,呢個不落好杰同有D重,食落覺得溝左芝士,同一般薯蓉唔同,都幾好食!
配菜係用蕃茄汁炒過嘅椰菜花,唔會好dry又有味。

🚩Tropical forest($68)

呢個飲落有陣花香,應該係elderflower陣味,好岩女仔

🚩Princess Heart($68)
簡單講係似fruit punch😂😂,無士多啤梨既藥水味

總結黎講Chef’s stage kitchen質素好唔錯,試左兩間分店都覺得正,用料感覺比一般餐廳好,D蜆同上次個藍青口都真係好好食!下次再食想叫surf and turf,見隔離台食好似好正。