2020-01-19 287 瀏覽
大半年前嚟過呢度食飯,覺得呢度嘅出品好有水準,好合我口味今次難得再嚟上水,就特登番嚟呢度試下,睇下水準係咪依然咁好上次嚟好似未有set dinner,今次就有個精選嘅餐牌,三心兩意嘅我就唔駛左揀右揀餐湯係好香濃嘅南瓜湯,仲有份好香嘅自制麵包香煎牛脷大大塊煎得香脆嘅牛脷,火候做得好,內裡保持軟滑嘅肉質,唔會好韌,非常有水準炸薯條配黑松露醬薯條即炸所以非常香脆,黑松露味道突出,配搭薯條係一個非常滋味嘅小食芝士牛肉漢堡呢個漢堡真係令人有啲難入手,因為份量真係太豐富,好難一口食咗佢漢堡肉夠嫩夠多汁,芝士味道香濃,蔬菜中和番肉嘅油膩感,令人食完一啖又一啖,非常滿足加拿大黑毛豬胺配牛肝菌汁呢個黑毛豬胺原本嘅質素已經好好,所以就算就咁煎好嚟食已經非常好味,我覺得醬汁只係一個小點綴豬胺肉質軟滑,咬落仲食到肉汁,肉味香濃,而且夠厚身,係一個非常高質素嘅肉扒露筍牛油果帶子意大利飯好鍾意用牛油果整嘅意大利飯,比起用肉更有果香味同獨特口感加上大大件嘅帶子,呢個有少少奶香味嘅意大利飯真係好飽好實在食咗咁多鹹食,最後想飲番杯甜甜嘅朱古力作結尾不過見隔離枱嘅花茶好似好特別,下次再嚟都要試下先得
大半年前嚟過呢度食飯,覺得呢度嘅出品好有水準,好合我口味
今次難得再嚟上水,就特登番嚟呢度試下,睇下水準係咪依然咁好

餐湯係好香濃嘅南瓜湯,仲有份好香嘅自制麵包

香煎牛脷

炸薯條配黑松露醬

芝士牛肉漢堡

加拿大黑毛豬胺配牛肝菌汁

露筍牛油果帶子意大利飯
好鍾意用牛油果整嘅意大利飯,比起用肉更有果香味同獨特口感
加上大大件嘅帶子,呢個有少少奶香味嘅意大利飯真係好飽好實在

食咗咁多鹹食,最後想飲番杯甜甜嘅朱古力作結尾
不過見隔離枱嘅花茶好似好特別,下次再嚟都要試下先得

• 芝士牛肉漢堡
  • 加拿大黑毛豬胺