2018-05-11 839 瀏覽
水煮魚好辣呀但係越食就越停唔到口,好彩一人叫咗一杯沙冰,一路飲一路食先解到辣🤯佢可以揀4款配料,我地就揀左金針菇、午餐肉、薯粉、腐竹,仲加左個牛肩肉,上菜見到大大個碗好多辣椒🌶即刻夾一舊魚黎試下,桂花魚好滑🐟連平時唔係點食魚嘅我都食左好幾舊😋薯粉雖然份量多但係就淋左啲,午餐肉同腐竹就普普通通啦👌🏻本來想要個秘制雞但係無哂所以最後要手撕雞,雞肉都算滑溜但係食完水煮魚覺得無乜味道🐔另外小菜叫左個皮蛋豆腐酸酸地幾開胃👍🏻最尾叫左個拔絲士多啤梨🍓佢話要等20至25分鐘,咁我哋就照等啦,點知等左半個鐘,有個唔知係侍應定廚房嘅人黎同我地講話啲士多啤梨唔靚,問我地轉唔轉香蕉🍌最後我地就無要到☹️總括來講水煮魚係好味嘅,但係其他嘢食要乜無乜,味道亦無乜特別!