2019-11-09
以後都唔會再嚟!同朋友嚟呢間餐廳食晚飯,一坐低,我哋想飲水,見到枱上有數隻杯,已經自己去拎個水壺倒緊。之後有位女待應見到,嚟到想倒水比我哋,有位聲音比較大聲嘅大叔待應同個女待應講,唔洗倒水俾佢哋,佢哋自己會倒。我心諗:你收左加一,倒杯水都應該啦..之後點菜已經按照個大叔待應指示,順時針講編號落order,最後都可以漏單🤷🏻♀️上左兩個粉麵,明明三選一,要檬粉,可以上左河粉,之後問佢點解變左河粉,佢先同我哋講冇晒檬粉。點解唔問過就幫我哋決定😤有個朋友對花生敏感,落單果時話走花生。上菜時,再問大叔待應一次,係咪確定冇花生,大叔待應望望碟粉,好似睇唔清楚咁,之後放低碟粉喺我朋友面前,用朋友對筷子去夾開上面啲蔥及芽菜喺度睇😳全枱O晒嘴,我朋友都未起筷,你搞佢碟粉做咩野!最後俾錢,我哋全部人夾cash, 我哋人多自然會有一大部分人先離開,咁其他人先出到。個大叔待應好緊張咁講:走還走,留返個可以話到事嘅人幫我數清楚啲錢🙄 我哋又唔係全部人走晒,仲有兩個手裡面已經拎住數好嘅錢,洗唔洗咁講野🙄🙄🙄唔會再有下次!大家可以參考下會唔會幫襯~
同朋友嚟呢間餐廳食晚飯,
唔會再有下次!大家可以參考下會唔會幫襯~