2019-06-24
不吐不快。負責人睇到唔該跟進下!唔好話咩茶餐廳唔好expect有咩服務態度真金白銀俾錢行入嚟食嘢,要咁樣俾你對待??原本係附近餐廳食,但嗰間餐廳冷氣壞左Walk in入左黎食呢間南記冰室。叫左兩樣野食,嘢食上得快,賣相都唔錯仲覺得呢間野嘅菜式有馬來西亞菜幾得意金不煥肉碎煎蛋配飯 $52馬來沙嗲牛撈麵配咖央多士同煎蛋 $48個肉碎飯食第一啖已經咸到不得了,諗住撈匀少少d汁應該冇事但係撈完都真係好咸好咸!但由於我非常趕時間,所以我都冇投訴亦冇要求換過一碟。最多下次咪唔食囉,可能廚師落重手姐質疑我嘅人自己去試吓食食下,我發現隻手無啦啦有d黑色野因為我隻手有掂過張凳原來有隻死咗嘅烏蠅喺張凳到,勁核突我即刻用紙巾抹返乾淨。呢樣我都算了! 當我唔好彩!埋單前,我原意係好心想叫個侍應同佢講聲啲飯好鹹,提醒廚房下次唔好咁重手,其實真係咸到唔想食,但我向來都唔想浪費食物。 我一叫個女侍應(我當時係好好禮貌,因為根本我就唔嬲,純粹想講出嚟等廚房留意一下),佢就已經一臉敷衍的示意佢旁邊男侍應話:「同佢講,有咩同佢講」,呢下我已經有啲唔好受,唔緊要咁我咪同男侍應講,我一開口講左一句: 「個飯好咸呀,叫廚房..
唔好話咩茶餐廳唔好expect有咩服務態度
真金白銀俾錢行入嚟食嘢,要咁樣俾你對待??
原本係附近餐廳食,但嗰間餐廳冷氣壞左
Walk in入左黎食呢間南記冰室。
叫左兩樣野食,嘢食上得快,賣相都唔錯
仲覺得呢間野嘅菜式有馬來西亞菜幾得意
金不煥肉碎煎蛋配飯 $52
馬來沙嗲牛撈麵配咖央多士同煎蛋 $48
個肉碎飯食第一啖已經咸到不得了,
諗住撈匀少少d汁應該冇事
但係撈完都真係好咸好咸!
但由於我非常趕時間,所以我都冇投訴亦冇要求換過一碟。
最多下次咪唔食囉,可能廚師落重手姐
質疑我嘅人自己去試吓
食食下,我發現隻手無啦啦有d黑色野
因為我隻手有掂過張凳
原來有隻死咗嘅烏蠅喺張凳到,勁核突
我即刻用紙巾抹返乾淨。
呢樣我都算了! 當我唔好彩!
埋單前,
其實真係咸到唔想食,
但我向來都唔想浪費食物。
我一叫個女侍應(我當時係好好禮貌,
呢下我已經有啲唔好受,
唔緊要咁我咪同男侍應講,
我一開口講左一句: 「個飯好咸呀,叫廚房....」 我句說話都未講完,
呢個男侍應就行走咗!!!!
完全係無視,有冇基本尊重呢?
然後我就大聲咁話: 「可唔可以比我講埋先呀? ?我未講完你就行走咗?」
係呢個時候,係咪應該都會有人行返過嚟了解下發生咩事,冇㗎完全冇呀!個女侍應依然係冇反應,個男人就無反應地企左係度聽我講,我解釋比佢聽其實我原本真係好聲好氣想提下你哋廚房,但你兩個咁樣,我仲可以忍嗎??
原來一間餐廳係可以咁樣對客人!
聽完我講之後佢都無反應嫁!
我收聲佢就行開左,當無事發生。
埋單問收銀係咪老闆娘佢就話唔係,
係集團式經營。
我今日真係領教了!!
原本好小嘅事,最後令我食得一肚氣!
因為不被尊重!
留意返我一開始係非常禮物,唔係一黎就爆發!
永久沒有下一次