(非會員)
2011-06-27 59 瀏覽
我知我已經至少有年幾無幫趁過, 我亦知呢年幾食材加價得好厲害.食材加價唔緊要, 我地明架. 一個餐以前賣$98, 啲魚舖滿成個碗, 而家食材漲價, 你依然賣$98, 但你將貨就價, 你果$98就只係大碗白飯, 有咩用呀???? 我寧願你加到$140個餐, 你門口有放餐牌架嘛, 我嫌貴就唔會入黎架啦, 我入得黎就預咗俾錢, 你俾番啲似樣份量既食物啦.今晚食咗個藍鰭吞拿魚小銀魚套餐, 個餐黎到, 一睇碗飯, 直情唔敢相信自己對眼, 藍鰭吞拿魚只集中在碗中央, 就係相中見到果幾粒(幾粒當中仲有部份係三文魚子, 唔係全部都係吞拿魚) . 定一定神, 諗住啲魚可能藏在飯下面啫, 用筷子挑開.................唔係下化??? 魚, 就係得碗中間果十粒???!!!成餐飯, 如果唔係多得仲有幾塊漬物同一執仔甜菜, 成大碗飯真係唔知用乜送晒落肚. 味道, 因為份量太少, 真係食唔出咩味道.你唔掂, 你加價啦. 我果一舊水拎去食壽司, 我食到既魚, 肯定多過你唔知幾多倍啦.你唔掂, 加價啦, 你當我係LU LU, 我就唔返轉頭架啦!!!

2011-06-27