餐廳: 永年士多 (兆安廣場)
資訊:

2019-02-06 2940 瀏覽
終於試呢間好出名既車仔麵,環境唔算好大,會係近門口位置排隊落單,之後就自行取餐🙃👁‍🗨 三餸一麵 - 豬紅 + 雞翼 + 蟹籽丸 + 河粉(7.5/10)💲43 + 2豬紅滑身無渣,加上蒜粒係面,食落唔會有腥味🤔而雞翼就大隻肉嫩,尤其鹵水汁幾入味🐔蟹籽丸無雪味,再附送幾條菜心🥬滑溜河粉較平時幼但厚身,所以帶點口感,特別鍾意個湯底,叫左唔辣但係都夠曬香濃😍👁‍🗨 三餸一麵 - 蘿蔔 + 魚蛋 + 流心蛋 + 河粉(8/10)💲43 + 2朋友呢碗比起我自己揀果碗好質啲😬湯底同樣係吾辣,蘿蔔大大舊,腍身得離絕對冇根,食落有陣陣咖喱味,大概係用咖喱汁煮過,個人幾鍾意😍至於流心蛋亦都相當出色,經過一輪電話食先,隻蛋浸左係碗麵度都有一段時間,但係一咬,入面既蛋汁仍然流動,非常嫩滑😎初初以為魚蛋會係普普通通,原來佢係陳皮魚蛋,細細粒,陳皮味突出😏雖然佢吾係彈牙果種魚蛋,但食落勝在有風味特色🤪👁‍🗨 抹茶紅豆冰(7/10)💲+15初初飲第一啖覺得冇咩抹茶味,都係似普通紅豆冰咁,之後飲既每一啖就有番抹茶味😂雖然未算話相當濃郁,但個人覺得已經夠濃😇入面既紅豆份量都幾多,大大粒,飲完都真係幾飽下架🤓👁‍🗨

三餸一麵 - 豬紅 + 雞翼 + 蟹籽丸 + 河粉

三餸一麵 - 蘿蔔 + 魚蛋 + 流心蛋 + 河粉

👁‍🗨 抹茶紅豆冰(7/10)💲+15

抹茶紅豆冰

👁‍🗨 斑蘭咖央多士(7/10)💲16

斑蘭咖央多士

塗上一層薄斑蘭咖央醬,食落都甜甜地,不過包身可以烘得燶多少少香脆啲🥪

🔛 整體評分(7.5/10)
三餸一麵 - 豬紅 + 雞翼 + 蟹籽丸 + 河粉
三餸一麵 - 蘿蔔 + 魚蛋 + 流心蛋 + 河粉