餐廳: 永年士多 (寶城洋樓)
資訊:

2020-01-07 240 瀏覽
係元朗長大既我對永年士多有種情意結☺️以前人龍好長會外賣返學校食依家人龍依舊咁長,但環境靚左👍🏻多左位可以堂食😌食永年車仔麵首選梗係 油麵+ 秘製辣醬😋我哋點左微辣😙 食得辣既朋友可以試下再辣啲😆個辣醬配合埋個湯底香濃又惹味🍜三餸麵我叫左最鐘意既豬腸、雞翼、紫菜+油麵😍鐘意食豬腸既朋友真係極力推介你哋試吓豬腸厚身得黎有啲爽滑,鹵水味好出,真係無得頂😋😋😋而鹵水雞翼大大隻,肉汁鮮味,仲有兩隻tim!腩爸就叫左牛肚、魚皮餃、紫菜+油麵☺️牛肚比預期炆到較淋身同入味送埋魚皮餃非常開胃😙我倆都鐘意油麵送紫菜,夾埋一齊口感唔錯!跟餐我飲左懷舊紅豆冰😌紅豆大大粒有咬口😋腩爸就試左新出嘅樽仔奶茶奶茶嘅奶味同茶味比例恰到好處👍🏻茶味出得黎又唔會太甜鐘意試新野嘅我地有點埋斑蘭咖央多士包身烘底鬆軟,較為香口入面既咖央唔太甜,同碗車仔麵夾又幾特別😙
係元朗長大既我對永年士多有種情意結☺️
以前人龍好長會外賣返學校食
依家人龍依舊咁長,但環境靚左👍🏻多左位可以堂食😌

食永年車仔麵首選梗係 油麵+ 秘製辣醬😋
我哋點左微辣😙 食得辣既朋友可以試下再辣啲😆
個辣醬配合埋個湯底香濃又惹味🍜

三餸麵我叫左最鐘意既豬腸、雞翼、紫菜+油麵😍
鐘意食豬腸既朋友真係極力推介你哋試吓
豬腸厚身得黎有啲爽滑,鹵水味好出,真係無得頂😋😋😋
而鹵水雞翼大大隻,肉汁鮮味,仲有兩隻tim!

腩爸就叫左牛肚、魚皮餃、紫菜+油麵☺️
牛肚比預期炆到較淋身同入味
送埋魚皮餃非常開胃😙
我倆都鐘意油麵送紫菜,夾埋一齊口感唔錯!

跟餐我飲左懷舊紅豆冰😌
紅豆大大粒有咬口😋

腩爸就試左新出嘅樽仔奶茶
奶茶嘅奶味同茶味比例恰到好處👍🏻
茶味出得黎又唔會太甜

鐘意試新野嘅我地有點埋斑蘭咖央多士
包身烘底鬆軟,較為香口
入面既咖央唔太甜,同碗車仔麵夾又幾特別😙

2020-01-05
15 分鐘 (堂食)
  • 三餸一麵
  • 凍奶茶