餐廳: 永年士多 (寶城洋樓)
資訊:

元朗人由細食到大🤭🍜近年開左D分店 仲唔止賣車仔麵 仲出埋盤菜 一人火鍋我都好多年冇食啦 港島朋友老遠入黎造要食老店 就陪陪佢食🍜不過我地今次唔食車仔麵 見佢有新野 ❇️大澳特產 蝦籽撈麵系列.🔸南乳豬手撈 $62 (配以青菜+蔥花上湯)仲可以+車仔餸🤤豬腸&蘿蔔好多蝦籽係麵上 南乳豬手炆得好夠味 但唔會過咸 軟燸程度係D骨都好易脫出而且份量好多 有4-5粒豬手 豬腸 蘿蔔係車仔麵一定要叫 爽哂d汁蔥花上湯好清甜 .🔸炸醬撈 $62 (配以青菜+蔥花上湯)炸醬有明顯見到既肉絲 唔會淨係得pat醬味道適中 撈埋蝦籽食 好夾蔥花上湯好清甜 一啖湯 一啖麵 完全可以清清味蕾呀~.🔸腐乳通菜 $25🔸菠蘿特飲 $15🔸香桃特飲 $15夏日特飲都夠哂大杯 好清爽~.📍永年士多📌元朗教育路88號寶城洋樓地舖2-4號
元朗人由細食到大🤭🍜
近年開左D分店 仲唔止賣車仔麵 仲出埋盤菜 一人火鍋
我都好多年冇食啦 港島朋友老遠入黎造要食老店 就陪陪佢食🍜
🔸南乳豬手撈 $62 (配以青菜+蔥花上湯)
仲可以+車仔餸🤤豬腸&蘿蔔
而且份量好多 有4-5粒豬手
豬腸 蘿蔔係車仔麵一定要叫 爽哂d汁
蔥花上湯好清甜
🔸炸醬撈 $62 (配以青菜+蔥花上湯)
炸醬有明顯見到既肉絲 唔會淨係得pat醬
味道適中 撈埋蝦籽食 好夾
蔥花上湯好清甜 一啖湯 一啖麵 完全可以清清味蕾呀~
🔸腐乳通菜 $25
🔸菠蘿特飲 $15
🔸香桃特飲 $15
夏日特飲都夠哂大杯 好清爽~
📍永年士多
📌元朗教育路88號寶城洋樓地舖2-4號