都是看到網上嘅食評和宣傳, 又想止吓喝,心思思想食D所謂日本直送嘅日本過江龍“美食” 。 星期日6點半上到去, 見到極少人, 已感不妙。 一家大細, 叫了4個“丼 + 烏冬”。 丼嘅質素普通, 但 portion size 就細得可憐, 極失望。 D烏冬極之差, 感覺是一般茶記D扮日式烏冬。 又冇乾纸巾供應。 到大約7點3走時, 眼見都仲有大约3至4成吉位。 最不愉快是感覺服務太度差,對顧客不太友善。 我覺得“板長” 好好多。其實喺香港食過不少所謂日本過江龍落户之類嘅食店, 本人感覺真係絕大多數都係同日本原本店舖嘅質素相差極遠, 心目中只有尖沙咀 i-square 嘅山頭火做得比較接近。 不只日本餐廳如是, 連其他也如是, 例如尖沙咀鼎泰豐, 本人認為質素及味道都不及台北永康街的一半。 算把啦, 都係等下次旅行再吃真正原汁原味吧!