2022-01-24
- 呢間真係永遠都係我嘅最愛,每次有得食佢都好開心🥰🥰 尤其係個Egg Tart,雖然有外賣,但係始終堂食新鮮先係最正💛💛💛-每次去都預左要排隊 (我通常都係weekend朝早11點左右到,預左要排45分鐘左右),但係我仍然會好樂意咁去排,然後回訪再回訪🥰🥰 今次勁好彩,竟然排左20分鐘就排到!!😍😍😍-😋 Sourdough Egg Tart ($12)👉🏻 呢個係一定一定一定要食嫁🤤 基本上每次堂食坐低冇耐,就會有侍應問你要唔要落單😉 因為佢要預返出爐時間😛 所以有機會就要把握啦❤️👉🏻 用咗酸總酥皮,比起平時蛋撻/葡撻嘅口感更加豐富同香口,包住中間好似焦糖燉蛋咁,蛋香味好濃、口感似布丁,絕對係神級之作,重點係佢只係$12!個人覺得好值得🥰-😋 Brioche French Toast ($108)👉🏻 鐘意食甜品嘅你,一定唔可以錯過呢個邪惡之選😂 係西多士嘅厚版同高級,上面有lemon cream cheese,配合左酸甜嘅莓醬,平衡左成個味道,唔會有好膩嘅感覺😍👉🏻 個Toast好脆口,好正💕💕-😋 Bakehouse Breakfast ($138)👉🏻 個Bakehouse
😋 Sourdough Egg Tart ($12)
😋 Brioche French Toast ($108)
👉🏻 個Toast好脆口,好正💕💕
😋 Bakehouse Breakfast ($138)
👉🏻 個Bakehouse Breakfast坦白講就正正常常,唔會話有好大驚喜
👉🏻 份量比起出面嘅All Day Breakfast,但係其實都夠食😛
🙋🏻♀️ 其他說說
👉🏻 呢間暫時係Bakehouse唯一一間有堂食供應嘅分店
👉🏻 佢有一樣幾好嘅嘢就係唔洗企定定喺門口排隊,你去到講比佢知幾多位,佢就會有個msg send去你電話,然後你可以睇到前面有幾張枱,到你嘅時候會比10分鐘時間返去拎枱 (不過其實灣仔附近真係冇乜嘢行😂)