2012-06-19 14 瀏覽
公事繁重 , 有時真係令人好想盡情發洩 !!!有乜野好多使多少少錢 , 食好少少 , 以消氣解屈結丫 ?呢日放學行入九龍城 , 黎到呢間餅店 ...眼見最靚最吸引o既幾款 cake , 一次過買 4 件對於我呢 d 平時食 buffet 最多試一兩種 cake o既人黎講試 4 款 , $ 30-40 蚊細細件o既 cake , 真係第一次而部份原因 , 係想氹一氹家中考試成績理想o既肥太太 名字唔係 100% 肯定 , 敬請原諒 ^v^1. Rose Yogurt cake ~ 粉紅色正正方方小 cake , 上面有個白朱古力球 ,賣相一流 , 味道同樣又特別又清新 , 先試 yogurt cake 陣陣花香 , 唔會太重 yogurt 味 , 好好食 !切開裏面微酸o既草莓醬 , 同個 cake 好 match ~2. Hazelnut chocolate~ 好好好好濃o既朱古力味 , 對我黎講叫做苦 tim ..hazelnut cream 好香好滑 , 加埋 d 朱古力食少少都還可以 , 如果鍾意食朱古力o既應該幾欣賞佢 , 我就 ..... 麻麻 ....3. Fresh
公事繁重 , 有時真係令人好想盡情發洩 !!!
有乜野好多使多少少錢 , 食好少少 , 以消氣解屈結丫 ?

呢日放學行入九龍城 , 黎到呢間餅店 ...
眼見最靚最吸引o既幾款 cake , 一次過買 4 件
而部份原因 , 係想氹一氹家中考試成績理想o既肥太太

名字唔係 100% 肯定 , 敬請原諒 ^v^

1. Rose Yogurt cake
~ 粉紅色正正方方小 cake , 上面有個白朱古力球 ,
陣陣花香 , 唔會太重 yogurt 味 , 好好食 !

2. Hazelnut chocolate

3. Fresh fruit suprise
~ 呢個好好食 ! 個拿破崙酥皮係好薄好鬆好脆 ,
真係嫌佢太細件喇 , 一人兩啖就食晒 , 唔係幾夠喉
上面o既生果全部都好好食 , 而且唔係一般貨色 , 最鍾意紅桑莓

4. Yuzu cake
~ 柚子味唔太特出 , 而且食落有 d 糖粉咁 , 唔夠幼滑
不過中間 d 柚子肉令個 cake 清新出黎 , 都算唔錯啦
## 九龍城都有好幾件呢類型o既餅店, 而且都有唔少好評
有機會o既 , 都想一一試下 , 希望快 d 有下一個奢侈o既籍口啦 xp

外賣自取