自己去江南食客買外賣晚餐,點咗生薑豬肉蓋飯($48)同辣豬肉卷+ 牛肉飯卷($50)。成餐整體感覺普通,味道有改善空間,但價錢尚算合理。食品部分生薑豬肉蓋飯($48):豬肉嫩滑,生薑味道適中,拌飯食落有點家常風味,唔會太重口或者過鹹。份量足夠,飽肚之餘又唔會覺得膩,算係正常水準之內。辣豬肉卷 + 牛肉飯卷($50):飯卷味道偏淡,辣豬肉嘅辣味唔夠突出,少咗刺激感。牛肉卷亦係普通水平,冇太多肉味,食落平平無奇,冇太大驚喜。⭐食品評分:3/5總體感受江南食客作為外賣快餐店,生薑豬肉蓋飯係不錯選擇,味道正常又飽肚,但飯卷系列嘅味道偏弱,未能吸引再試嘅慾望。成餐價錢平實,但味道仲有改進空間。如果係附近想搵快餐,係可以考慮嘅選擇之一。⭐總體評分:3/5

食品部分
生薑豬肉蓋飯($48):

辣豬肉卷 + 牛肉飯卷($50):

⭐食品評分:3/5

總體感受

⭐總體評分:3/5
2024-12-21
15 分鐘 (外賣自取)