2023-04-23
2031 瀏覽
呢間過江龍無老鍋新開張時人頭湧湧非常難訂位,而家喺銅鑼灣同尖沙咀都開咗分店,終於訂到位食到啦!銅鑼灣店喺港鐵站時代廣場出口3分鐘就直達,旅客坐跨境巴士於銅鑼灣時代廣場下車後可以步行到店,方便購物。餐廳整體氛圍、裝潢、餐牌選擇都同台灣店相似,連店員服務都做到台灣嘅高水準,有賓至如歸的感覺~鴛鴦鍋- 冰淇淋豆腐鍋 + 無老辣香鍋,$78位另加$88 鴛鴦鍋,加$10可自選加配人蔘,湯底用多種中式香料調配,味道天然,湯頭鮮美,味道豐厚;麵包豆腐及鴨血90分鐘無限添加,店員經常主動添加湯、豆腐、鴨血,醬料區有白飯供應。附上每位一粒冰淇淋豆腐,豆腐加上魚漿花枝漿製成,口感綿密軟嫩~餐牌有肉類、海鮮類、傳統類、丸類、餃類、蔬菜菇類供選擇:我哋揀咗午市推介優惠,$386有齊以下四款食品同兩杯飲品:上選牛小排 安格斯牛小排,取自牛隻最精華嘅部位牛前胸肋骨肉,肉質細緻軟嫩,油花均勻甘香~日本黑豚肩肉獨家日本鹿兒島籐嶺牧場直送,肥瘦適中,肉質甘香~手工瑤柱滑 (台灣直送)手工瑤柱滑真材實料有驚喜,口感滑嫰~濃香豆皮 - 2個 (台灣直送)大大件有睇頭,需下鍋煮約3分鐘,吸盡湯鍋精華~蜂蛋檸檬愛玉大大杯,用
餐牌有肉類、海鮮類、傳統類、丸類、餃類、蔬菜菇類供選擇:
我哋揀咗午市推介優惠,$386有齊以下四款食品同兩杯飲品:
上選牛小排
日本黑豚肩肉
獨家日本鹿兒島籐嶺牧場直送,肥瘦適中,肉質甘香~
手工瑤柱滑 (台灣直送)
手工瑤柱滑真材實料有驚喜,口感滑嫰~
濃香豆皮 - 2個 (台灣直送)
大大件有睇頭,需下鍋煮約3分鐘,吸盡湯鍋精華~
蜂蛋檸檬愛玉
大大杯,用料新鮮,味道清新,同火鍋係完美嘅配搭~
最後有清甜柚子沙冰作結做甜品,一解油膩感,好滿足嘅一餐😌