2022-04-09 132 瀏覽
話說早排另一半喺utube睇咗依間小店嘅介紹,心血來潮決定嚟試吓係星期六嘅四點幾估唔到周圍都好多好多好多人排隊,依間都唔另外,由於小店只係得六個座位同埋成間店都係老闆一腳踢,所以時間會比較耐啲。嗰時間店係坐滿晒人嘅,我哋係第三個食客,都等咗大概半個鐘,如果好憎排隊嘅人要諗一諗😂本身就諗住想食一個面一個包,不過今日冇包賣,所以就叫左2個麵一個海蝦一個火腿,各85元老闆逐碗整,d湯勁香,成間小店都問唔到海蝦濃湯嘅味道兩個面都好靚,d牛一睇就知正嘢牛肉一邊係燒過嘅,另一邊都會比較生少少,如果怕生嘅人可以浸落啲湯度,兩碗湯都非常之足味,尤其是金華火腿湯,真係好似食緊個金華火腿咁又唔會非常之鹹,好飲!海蝦湯嘅蝦味都非常之濃郁加上有好多櫻花蝦喺上面,幾好!個人非常之欣賞個湯底同埋個牛肉,係有心機整嘅小店,不過我自己就唔太鍾意食伊麵,因為麵質比較林,如果依個湯加依個牛肉再加埋一碗飯都會好正!總括嚟講,依個價錢食到呢個質素嘅嘢食,係非常之難得,唔怕排隊嘅人絕對值得試一試,依間唔會伏

係星期六嘅四點幾估唔到周圍都好多好多好多

😂

一個海蝦一個火腿,各85元

老闆逐碗整,d湯勁香,成間小店都問唔到海蝦濃湯嘅味道

兩個面都好靚,d牛一睇就知正嘢

海蝦湯嘅蝦味都非常之濃郁加上有好多櫻花蝦喺上面,幾好!