2019-11-04 427 瀏覽
灣仔附近新開左一間”笑”林寺, 一開頭見到仲以為係食齋既鋪頭, 但原來係一間coffee shop! ☕️係一個咁有中式元素的店舖入面, 原來係賣西式的食物同咖啡既, 呢個反差又幾有趣, 幾搞笑喎, 哈哈😂😂😂! 無得睇十八銅人, 就睇睇個餐牌啦, 原來D名都幾有心思, 全部都係功夫名, 店主應該係金庸迷啦。店內環境舒適, 我好中意天花的花形燈飾, 好靚。雖然外面係巴士站, 不過又唔會好嘈, 假日過黎飲杯咖啡, refresh下都幾好。赤練神掌✋🏻(UP) ($75)其實即係蕃茄肉醬意粉配溫泉蛋 😂 我就中意篤爛隻溫泉蛋再撈埋個意粉一齊食, 好彩意粉的汁煮得唔錯, 唔會乾唔會稀, 撈完之後仍然creamy🤤。意粉軟硬適中, 有彈性, 而且好掛汁, 每啖都食到蕃茄肉醬的味道。整體黎講唔錯!桃花島 🌺🏝($89)呢個係酸忌廉煙肉意粉, 面頭有捲成花形🌼的煙三文魚, 擺盤幾有心機。而朋友就覺得味道都幾好。餐牌:

赤練神掌✋🏻(UP) ($75)
赤練神掌(UP)

桃花島 🌺🏝($89)
桃花島

餐牌:

赤練神掌(UP)
桃花島