2017-04-09 225 瀏覽
適逢要陪家人到旺角辦事,想食咗lunch先去,噤揾下就近有咩好食。我哋一行4人有老有嫰,睇食評呢度有一定數量粉絲,相片又幾吸引,一於試試。環境係幾ok, 上去之前都知佢有戶外位,小朋友怕熱,有擔心過要坐出面。。。但真值得一讚佢哋戶外其實封好晒,仲有冷氣好肚餓,快叫嘢食!午餐ok抵,因想尋找台灣味所以我哋叫咗鹽酥雞飯同麵各一,大女要起司煙肉燉飯,細女淨要黑松露薯條,幾杯飲品有荔枝乳酸x2, 雙重朱古力同草莓沙冰。我要先講食物,因為“ 唔好食”!可能期望越大。。啲鹽酥雞嚴格嚟講係雞粒乾,“硬乾實”三個字就係佢嘅狀況!到牙肉都損!個麵係台灣寬面條,總算有啲台灣feel..亞女個芝士飯,係creamy嘅,但太over喇,變成“漏”囉~食三幾啖就唔想食,如食得慢啲,啲芝士凍咗仲更加唔想食,因為已變成醬了松露薯條係好有黑松露味,份量亦多,最終都食唔晒飲品相對食物好啲,細女杯紅莓沙冰好好飲,啲冰仲有啲似雪糕,好正我同嬸嬸嘅荔枝乳酸都唔錯,荔枝味同乳酸味都好平均,唔會過甜或過酸。大女就話杯朱古力好味,好夠朱古力味。因除杯紅莓外,其他幾杯飲品賣相普通唔吸引,所以唔記得影相總括嚟講,三五知己相聚,地方就

我要先講食物,因為“ 唔好食”!

松露薯條係好有黑松露味,份量亦多,最終都食唔晒

。因除杯紅莓外,其他幾杯飲品賣相普通唔吸引,所以唔記得影相

總括嚟講,三五知己相聚,地方就腳,價錢合理,服務幾好,但對食物千祈唔好抱有期望。
2017-04-08