2008-12-28
有一日想去中央library借書, 典知!!! 收咗! 即刻勁慶囉 , 決定要去搵d野食補番。跟手去天后行0左個圈, 行黎行去, 最後決定食明記, 因為佢有心太軟. Waitress話要等15分鐘, ok, 等你! 心太軟嚟到, 即刻有少少失望, 因為同平時食個d有d唔同, 睇上去個面有d白砂糖粒, 心中暗叫不炒, 影好相, 即刻用隻spoon插佢一野, 嘩, d朱朱力汁即刻b曬出黎, 比較稀, 食一啖, well, 似係吉百利既朱朱力, 偏甜, 且朱朱力香味唔夠。 而個旦糕本身既質感比較濕, 混埋d朱朱力漿食, 旦糕同朱朱力已經混合成為一體, 失去0左應有既層次感。個vanilla ice cream就係一般既ice cream囉, 都係無咩special。如果你要我俾分, 我唔可以話佢難食, 因為, 我覺得佢同我平時食開既心太軟唔同, 但係, 我又唔可以話佢好食, 因為佢最基本既旦糕質感都俾唔到我。
可以話佢好食, 因為佢最基本既旦糕質感都俾唔到我。