慈雲山對我來講係一個好偏僻嘅地方,真係冇咩事都唔會去。咁啱今日朋友邀請我特登去試吓你個沙嗲牛肉煲仔麵,本來都覺得冇乜特別,咪就係公仔麵擺落個去個砂煲到食囉。點知原來去到好多人,原來公仔麵都可以煮到咁好食!!1. 沙嗲牛肉煲仔麵講一講佢嘅湯底先,沙嗲嘅味道好重,有淡淡的花生味。裏面有豆卜,吸晒湯裏面嘅精華,每一啖咬落去都有濃濃嘅沙嗲味。上面放左一啲蔥花,令到成個沙嗲牛肉煲仔麵好有特色。真係唔怪得咁多人去排隊,特登嚟食呢個沙嗲牛肉煲仔麵。最重要嘅係佢淨只係$68咋,分量兩個人食都夠,其實好抵。2. 陳皮蜜餞金蠔冇諗過你食個煲仔麵都有得食陳皮蜜餞金蠔,覺得有少少九唔搭八。但其實原來好好食,甜甜地嘅金蠔上面有一層焦糖,加埋陳皮嘅香味,覺得好特別。$40就有三塊,覺得好唔錯,價錢又合理。鍾意食沙嗲嘅人記得一定要黎試吓。

1. 沙嗲牛肉煲仔麵

2. 陳皮蜜餞金蠔

鍾意食沙嗲嘅人記得一定要黎試吓。
  • 沙嗲牛肉煲仔麵